torstai 19. huhtikuuta 2012

Avocado



Tässäpä mielenkiintoinen postaus...
Mistä tiedät onko Avocadosi kypsä? Kuvassa näkyy kypsä ja raaka avocado. Jos syöt avocadon heti, kannattaa kaupasta ostaa kypsä versio. Tunnistat sen kun hellästi painat avocadoa, sen pitäisi antaa hieman periksi. Eli olla vähän pehmeä.
Jos se on hyvin pehmeä, älä osta ----> ylikypsä.
Halkaistessasi kypsä avocado on kauniin vaaleanvihreä. Ylikypsä on mustunut.
Kypsä avocado on suussa ihanan pehmeä ja rasvainen. Raaka taas kova.
Maultaan se on hyvin mieto mutta niiin ihana :)

Käytä salaatteihin, leivän päällä, jugurttien kanssa, tee ihania "tahnoja" ja lisukkeitä, varsinkin kun grillikausi starttailee. Mutta älä kuumenna. Sitä avocado ei kestä.
Kannattaa myös huomioida, että käyttäessä avocadoa se hieman tummuu joutuessaan hapen kanssa tekemisiin.

Olisi pitänyt vielä napata kuva, miltä kypsä hedelmä näyttää leikattuna. Toivottavasti tästä oli jollekin iloa :)

Henriikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti